ریز گردها چالشی است که بهزودی در اولویت پس از بحران آب قرار خواهد گرفت نه ازآنجهت که پیامدهای آن بهدرستی تبیین شده است بلکه به خاطر آن که آسیبهای جدی آن همه بخشها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
این اشتباهی بزرگ و گناهی نابخشودنی است که مردم پس از تحمل خسارتهای بعضاً جبران ناپذیر،دلخوش فضاسازیهای کاذب رسانهای شوند.
در واقع محاکمه و زندان و اعدام افراد برای مردم هرگز آبونان نشده و نخواهد شد.
منابع مالی و سرمایههای انسانی در حال اتلاف است و از همه مهمتر زمان بهسرعت در حال گذران! و عموم مردم میدانند که هیچ محاکمه و اعدامی آبوهوا را بر نخواهد گرداند.
اختصاص بودجه به کارگاههایی با بهرهوری کم،هزینههای تشریفات در تمام سطوح و خریدهای دولتی غیرضروری ازجمله این تصمیمهاست که از منابع مالی میکاهد.
متاسفانه علی رغم اینکه مردم ایران در بهمن و اسفند ۹۴ بارها قول و تعهد اکثر کاندیدهای مجلس ازجمله بسیاری از نمایندگان حاضر در مجلس شورای اسلامی را برای حفظ محیطزیست و کاهش اثرات ریز گردها شنیدهاند که بروشورهای تبلیغاتی همه عزیزان نیز موجود است ولی امروز برخوردسطحی آنها با پدیده ریز گردها را شاهد هستیم!
نتیجهگیریهای سریع و پوپولیستی آفتی است که به شدت باید با آن مقابله شود.
در این میان شایسته است در مسیر علمی و با شتاب حرکت کنیم زیرا از دست رفتن زمان موضوعی کاملاً روشن است.
آفت دیگری که زیان آن کمتر از اولی نیست انفعالی عمل کردن دانشگاههاست.
پرچمداران علم نیز اغلب بهکلی گویی بسنده نموده و برای هر کمکی به مردم تقاضای وسایل و بودجههایی که در حال حاضر غیرممکن به نظر میرسد را می نمایند.
آنها کمتر کوشش نمودهاند سررشته چنین معضلاتی را به دست گرفته و با استفاده از وسایل و تجهیزاتی که دارند به کمک مردم بیایند. شاید که ایستادهاند تا مسائل سیاسی عراق و عربستان حلشده و پس آنکه کشورهای مذکور استراحتی کردند به خاطر همسایگی مشکل ریز گردهای ما را هم حل کنند.
شکل ریز گردهای گناباد عکسها توسط دوربین ۱۶ همراه و با کمک آقای مهدی ترکمنی دانشجوی دکترای زیست در آزمایشگاه دانشآموزی گرفتهشده است. از کسانی که میتوانند اثرات شیمیایی و بهداشتی آنها را روی انسان و گیاهان و جانوران بررسی نمایند و یا اثرات ریز گرد را روی محیط و ماشینآلات اطراف ما تعیین کنند تقاضای همکاری دارم.
سهراب احسان عضو کمیته علمی کاهش اثرات ریزگردها