شماره مطلب : 5800
زمان انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۲
مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم “کف زنی” در خانه امید

یکی از مراسمی که ویژه مردم جنوب خراسان بخصوص در شهرستان گناباد است برگزاری مراسم کف زنی برای تهیه خوراکی بنامˈکفˈ است

به گزارش گنابادتایمز، مراسم کف زنی در خانه امید برگزار شد.

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

مراسم کف زنی در خانه امید گناباد

روش تهیه:

كف   از گياهي  به زبان محلي به نام بيخ به دست مي آيد. گياه بيخ را از بيابان تهيه كرده و ريشه هاي آن را جدا ميكنند و ميجوشانند .براي اين كه در اولين مرحله از جوشاندن ممكن است كه آب بدست امده از ريشه هاي گياه مزه خاك داده و يا مزه خاص ديگري بدهدريشه ها را دوبار جوشانده و آب  بدست امده را دور ميرزيزند. وبراي بار سوم ريشه ها را ميجوشانند .و بعد از اينكه آب باقي مانده سرد شدبراي كف زني آماده  ميشود.معمولا آبي را كه در ان ريشه ها را ميجوشانند بايد به قدري بجوشد كه آب به يك سوم كاهش يابد.و اما براي  زدن كف بايد دقت شود كه ظروفي كه در آن ميخواهيم كف بزنيم  نبايد چرب  يا شور باشد . چون در اين صورت  كف زده نميشود.

ابتدا آبي را كه از جوشاندن بدست آمده درون ظرفي ريخته و با استفاده از هم زن دستي يا قاشق و وسيله تميزبه هم ميزنيم تا كف كند.و صبر ميكنيم كه آبي كه در كف هست از بين برود. سپس كف ها را درون ظرفي ديگر ريخته و با استفاده از يك دسته گز  يا يك همزن دستي آنقدر كف ها را ميزنيم كه سفت شده وبه دسته گز يا همزن بچسبد بعد مقداري شكر به كف ها اضافه  كرده و خوب هم ميزنيم تا شكر هايي كه درون كف ها هست كاملا باز شده و جذب كف ها شود بعد كف ها آماده خوردن است. لازم به ذکر است که پس از اضافه کردن شکر ممکن است کمی کف ها شل شده وآب شودکه این عادی است . پس از مقداری هم زدن دوباره کف سفت شده و به خودش حالت میگیرد و اگر مشاهده شد که کف ها سفت نمیشوند و آب میشوند باید دانست که یا ظروف مورد استفاده چرب بوده اند یا همزن و قاشق و یا هر وسیله ای که استفاده میکنیم.البته براي تزيين آن ميتوان به هر سليقه اي عمل كرد.به عنوان مثال پودر  خرد شده گردو –پسته- بادام و غيره و همچنين ميتوان از موز و ميوه هاي ديگر استفاه كرد و طعم هاي متفاوتي  به كف داد يا هم از اسانس استفاده كرد.از خواص كف این است که برای معده  بسيار مفيد است .

در گذشته  از آب جوشیده گياه بيخ (چوبک) براي شستن  لباس ها استفاده ميشده است .چون هم تميز كننده خوبي  بوده  و هم بعد از شستن لباسها لباسها را نرم و لطيف ميكندمعمولا در زمستان كنده ها و ريشه هاي اين گياه در مغازه هاي زيادي  در سطح شهر به فروش مي رسدو يك چيز جالب ديگه اينكه اگر اين كف ها زياد زده شوند ميشود از آن گز تهيه كرد و براي مدت زمان طولاني ماندگاري دارد.

کلید واژه ها

دیدگاه ها

اضافه کردن دیدگاه جدید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

جدیدترین ها