سماق کاری در اراضی شیبدار روستای خانیک گناباد
ˈسماق کاریˈ به صورت دیم در اراضی شیبدار روستای خانیک از توابع شهرستان گناباد روز پنجشنبه با حضور جمعی از مسولین و اهالی این روستا به مناسبت گرامیداشت هفته منابع طبیعی آغاز شد.
به گزارش گنابادتایمز، رییس اداره منابع طبیعی گناباد در حاشیه اجرای این پروژه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مرحله بیش از 42 هکتار اراضی محدوده مطالعاتی طرح آبخیزداری حوزه شهری دیسفان و بخشی از طرح جامع آبخیزداری حوزه سیاهکوه به کشت سماق دیم اختصاص یافته است.
حسین چمنی افزود: برای کاشت، داشت و برداشت این محصول درعرصه های منابع طبیعی و انجام مشارکتی این طرح شرکت تعاونی با عضویت اهالی روستای خانیک تشکیل شده است.
وی هدف از اجرای این طرح را حفاظت آب و خاک، تقویت سفره های زیر زمینی، بهره گیری از مشارکتهای مردمی در اجرای پروژه های حفاظت آب و خاک، افزایش درآمد جانبی ساکنان و کاهش مهاجرت روستائیان به شهرها ذکر کرد.
او با اشاره به انتخاب گونه گیاه سماق و نحوه کاشت آن گفت: سماق جزء گونه های بومی و سازگار با اقلیم منطقه می باشد، درختچه های سماق درحوزه های مجاور منطقه طرح دارای عملکرد مناسب بوده و نسبت به سرما، آفات و خشکسالی مقاوم است.
چمنی افزود: امکان رشد و تکثیر مناسب درختچه سماق در واریزه ها و شیب های تند از دیگر دلایل انتخاب این گیاه برای منطقه خانیک شهرستان گناباد است.
وی ادامه داد: در این مرحله بیش از شش هزار و 300 اصله به طریق بانکتهای هلالی در امتداد خطوط تراز و عمود بر جهت شیب اصلی دامنه ها غرس می شود.
وی به توجیه اقتصادی و کاربردهای گونه سماق اشاره کرد و گفت: دوره طرح 14سال، سرمایه گذاری کل طرح حدود 460 میلیون ریال و درآمد سالانه آن حدود 317 میلیون ریال است که از سال ششم به بعد بهره برداری اقتصادی آن آغاز می شود.
وی گفت: سماق خاصیت ضد میکروبی، و آنتی اکسیدان دارد و از بروز سرطان ها جلوگیری نموده و در درمان بیماری های روماتیسمی و نقرس نیز موثر است